113 studieboliger og 650 kvm. erhverv

Stationsbygningen er AKF Koncernens sidste store udviklingsprojekt i Trekroner. Trekroner er blevet en attraktiv studie og videnby og med 114 nye studieboliger i byen er Stationsbygningen et godt bidrag til den yderligere udvikling af det lokale campus-miljø, fordi flere studierende dermed får mulighed for at bo tæt på deres uddannelse.

Samtidig opfører vi 650 kvadratmeter butikserhverv i stueetagen og giver dermed endnu et løft af det lokale handelsliv omkring Trekroner Torv.

Studieboligerne går under navnet Fællesskabet. Boligerne får alle bad og et mindre køkken, men der er også adgang til fællesrum og fælleskøkken, for at bidrage til at skabe et godt og velfungerende fællesskab mellem beboerne. Det er et krav at du er i gang med en uddannelse for at bo i Fællesskabet.

Om byggeriet

Projektet er tegnet af ARKIDE, der har været tegnestue på en række af AKF Koncernens øvrige projekter, særligt i Trekroner. Facaderne tænkes udført i lyse sandwichelementer, med en markeret base i mørke teglsten. Galvaniserede stålplader flankerer de store vinduespartier. Mod syd giver kulørte karnapper liv til facaden og deres skyggespil vil dagen igennem vandre over facaden. Karnapperne udføres lysende så de også om natten markerer bygningen.

 

Om Trekroner

Trekroner har igennem de seneste 10 år været i en rivende udvikling med nye lejlighedskomplekser, ny renovering af Trekroner Station, virksomheder, institutioner og spændende nye boliger for byens borgere.

​Med plads til ca. 5000 arbejdspladser og 2400 boliger repræsenterer Trekroner en langsigtet satsning for Roskilde kommune. Udover at danne rammen om 15.000 dagligt studerende, er Trekroner også kendt for sine naturskønne omgivelser og attraktive boliger, som især har trukket mange børnefamilier til. Her er lys og luft, og det er sikkert for hele familien at færdes i området. Der er god plads til leg, motion og hyggelige gåture i den skønne natur og mellem de arkitektoniske smukke og varierede byggerier.

Her er gode kollektive transportmuligheder, skoler, børneinstitutioner og fritidsaktiviteter inden for kort afstand samt cykelvenlige stier, som gør det muligt at komme på kryds og tværs af Trekroner på kort tid. Desuden er der en direkte cykelrute mellem Trekroner og Roskilde centrum, hvor der er gågader, parker, havn, kultur og meget andet.

​Trekroner Station tager dagligt imod ca. 6.000 kunder. Her standser mere end 94 tog hver dag med ca. fire tog i timen i retning mod København og Roskilde; og tilsvarende i den modsatte retning med enten Holbæk, Kalundborg eller Ringsted som endestationer. Turen til København tager ca. 25 min.