Om koncernen

AKF Koncernen er et ejendoms- og investeringsselskab, der udvikler og driver erhvervs- og beboelsesejendomme, og investerer i danske produktionsvirksomheder. Vi investerer og arbejder langsigtet med seriøse partnere, lejere og dygtige medarbejdere. ”Ordentlighed” er vores værdigrundlag, der efterprøves og efterleves hver dag. Det er vores rødder i de kooperative virksomheder, der giver os noget helt særligt i den måde, vi driver forretning på.

Vores projekter spænder over udvikling af interessante erhvervsejendomme til opførelsen af moderne og attraktive boliger, der danner ramme om moderne menneskers liv og hverdag. Vi både udvikler og opkøber ejendomme med henblik på udlejning, og vi skaber spændende boligprojekter i blandt andet Trekroner ved Roskilde og i Københavns nordvestkvarter, der udbydes som projektsalg. Når vi bygger og istandsætter, foregår det med øje for at skabe ejendomme af høj kvalitet gennem dygtigt håndværk, det bedste materiale og nyskabende arkitektur. Vores ejendomsportefølje er alsidig, og under konstant udvikling, så vi kan imødekomme efterspørgslen hos både forretningsdrivende og boligsøgende.

AKF’s historie

AKF Koncernen blev stiftet i 1986 som aktieselskabet AKF Holding. Selskabet blev stiftet af en række fagforeninger og AKF-fonden. Aktieselskabets formål var at støtte oprettelse, finansiering og udvikling af kooperative selskaber – samme formål, som AKF-fonden havde haft siden 1953.

Selskabet var i en årrække en relativt passiv aktionær i en række kooperative selskaber i forskellige brancher. I 2003 blev der truffet beslutning om at spille en mere aktiv rolle i de selskaber, som man var medejere af. Efter en større oprydning har selskabet udviklet sig til et ejendomsselskab, der udvikler og bygger ejendomme, dels til egen portefølje, dels med salg for øje. Senest har selskabet i 2016 opkøbt investeringsselskabet FEAS, som investerer i unoterede selskaber via kapitalfonde. Hermed har koncernen fået endnu et forretningsområde under sine vinger.

AKF Koncernens strategi er at skabe værdi gennem

  • Fokus på lønsomhed
  • Investering i velbeliggende ejendomme
  • Ejendomsudvikling, der gavner brugerne og det omkringliggende samfund
  • Effektiv projektstyring
  • Rentabel erhvervsinvestering
  • Kvalitet og ordentlighed